Radovi u svibnju

Travu posijanu u travnju ne zaboravite redovito zaljevati niti u svibnju, jer da bi se biljke primile, potrebno im je dovoljna količina vlage. Divlje izraste kod grmolikih ruža i ruža stablašica odrežite čim ih zapazite. Pošto je glavni dio divljih izrasta ispod zemlje, maknite zemlju sa trsa i pažljivo odrežite to što je suvišno.I sa ruža penjačica je potrebno redovito uklanjati divlje izraste.

Vrijeme je rezidbe i listopadnih živica.

Krajem svibnja je možete saditi pampas travu. Pampas je jedna od najljepših soliternih ukrasnih trava, ali potrebna mu je zimska zaštita. Ne voli ustajalu vodu. Sadite ga u propusno tlo. Režite samo nove izdanke, stare poštedite.

Većina proljetnog cvijeća je već ocvalo. Odrežite glavu tulipana, tako će biljka svu energiju utrošiti na povećanje lukovice.

U prazne cvjetnjake možete posaditi jednogodišnje cviječe, ali pazite da ne oštetite lukovice koje ste ostavili u zemlji.

U ovo doba godine već možete posaditi biljke koje ste prije posijali. U posljednjoj trećini mjeseca već možete povaditi maćuhice i posaditi cvijeće koje cvate ljeti.

Na sunčana mjesta možete saditi pelargonije i petunije. Fuksije i begonije su idealne za polusjenovita i sjenovita mjesta. Od obje vrste postoje i viseće i stojeće vrste.

Pokraj svih ovih lijepih i cvatućih biljaka ne zaboravite posaditi korisne i začinske biljke.