Radovi u veljači

Vrtno jezero

Ako se voda u jezeru smrzla, napravite male rupice na vodi kako bi životinje koje žive u njemu dobile zraka. Ne zaboravite malo nahraniti životinjice.

Sadnja drveća

Ako zemlja nije smrznuta, možete početi sa sadnjom ukrasnih drveća i voćki. Sa time će već sada početi razvoj drveta. Kratki minusi neće štetiti biljkama.

Korov

Ako zemlja nije jako smrzla, malo ju okopajte i izvucite korov. Kada temperature porastu nećete moći to uraditi jer će sve biti blatno što će Vam otežati rad.

Sol

Sol za puteve i ostala sredstva za otapanje leda, će otopiti led, ali može štetiti i biljkama, i životinjama, a i podzemnim vodama. Isto tako šteti i kućama i autima. Sol otežava biljki unos potrebnih hranjivih tvari i zato će se biljke lakše razboliti. Najbolje je ako koristite fine kamenčiće, piljevinu, pijesak ili sol koja ne šteti biljkama. Ali možete uzeti lopatu i metlu u ruke i baciti se na posao.

Ostali savjeti

Krajem veljače se otvaraju prvi cvjetovi kao što je ozimnica. Vodite brigu o tome da ove biljke vide sunce, tako što ćete ukloniti lišće i grane koje su tijekom zime popadale na njih.
Ako zemlja nije smrznuta, u veljači još možete posaditi tulipane. U ovo doba godine lukovice su već nabrekle i pazite da ne oštetite biljku.
Ako je temeratura iznad ništice, možete saditi voćke, ruže, grmove.
Ako možete stati na zemlju, a da zemlja nije smrznuta, možete započeti i sjetvu.