Alpska ruža - Rhododendron Praecox
Biljke su zbog svog prirodnog porjekla različite. Nisu tvornički proizvedeni predmeti te ne postoji dvije iste biljke. Molimo uzmite u obzir da su na slikama pojedini primjerci u odličnoj kondiciji kako bismo predstavili pravi izgled biljke za primjer. Svaka biljka se u određenoj mjeri razlikuje po obliku, boji, veličini i izgledu iako se radi o istoj vrsti. Sve navedeno ne utječe na kvalitetu biljke.

Alpska ruža - Rhododendron Praecox

Rhododendron 'Praecox' - Broj artikla 3321079
Sadržaj paketa:1 kom
Alpska ruža spada u porodicu rhododendrona na što ukazuje i latinski naziv Rhododendron 'Praecox' , a značenje je: rana snježna ljepotica. Cvate zimi, već od veljače. Pink cvjetovi će krasiti vrt sve do travnja. Duboko zeleni listovi su na biljci cijelu godinu. Otporna je na zimu, ali savjetujemo laganu zaštitu ako je jača zima. Voli kiselu, propusnu zemlju bogatu hranjivim tvarima i puno vlage. Odrasla biljka će biti oko 150 cm visine. Visina biljke pri isporuci: cca. 30-40 cm.
26,41 € / paket

Cijene sa PDV-om (bruto) plus troškovi dostave

Vrijeme cvatnje veljača, ožujak, travanj, svibanj
Mjesto uzgoja polusjenovito, sunčano
Otpornost na zimu umjereno otporna
Boja (cvijeta) roza (pink)
U kontejneru da
Visina odrasle biljke 150 cm
Zimzeleno da
Mjesto uzgoja: Sunčano do polusjenovito, zaštićeno od vjetra. Prihranjivanje: Preporučujemo gnojivo za rhododendrone, najbolje u proljeće (ožujak/travanj) te krajem lipnja. Zalijevanje: Voli uvijek vlažnu zemlju. Koristite vodu sa malo vapna (kišnicu). Preporučujemo malčiranje tla kako bi zemlja zadržala vlagu. Orezivanje: Nije nužno, ali ako je orezivanje potrebno zbog prostora, onda biljku orežite nakon cvatnje. Zima: Otporna je na zimu, biljku možete zaštititi borovim granama. Savjet: Ako rhododendron zimi odbaci lišće to je znak da se želi zaštititi od isparavanja. Tlo: propusno i kiselo, sa što manje vapna. Prilikom sadnje vrtnu zemlju pomiješajte s tresetom i kompostom ili sadite u zemlju za rhododendrone. Cvijet:  Ružičasti. Vrijeme cvatnje: od veljače do travnja.
Kupci su naručili i ovo
Ranije pregledano