Mirisni Kimonant
Biljke su zbog svog prirodnog porjekla različite. Nisu tvornički proizvedeni predmeti te ne postoji dvije iste biljke. Molimo uzmite u obzir da su na slikama pojedini primjerci u odličnoj kondiciji kako bismo predstavili pravi izgled biljke za primjer. Svaka biljka se u određenoj mjeri razlikuje po obliku, boji, veličini i izgledu iako se radi o istoj vrsti. Sve navedeno ne utječe na kvalitetu biljke.

Mirisni Kimonant

Chimonanthus praecox - Broj artikla 3301723
Sadržaj paketa:1 kom
Ova još nepoznata biljka cvate od prosinca do ožujka. Ima zvonoliki cvijet promjera 2 cm koji podsjeća na orhideju, miriši po vaniliji. Dekorativan mirišljavi cvijet koji može biti i u vazi. Otporan na zimu do -15 C. Visina odrasle biljke: 2,5 m.
26,25 € / paket

Cijene sa PDV-om (bruto) plus troškovi dostave

Mjesto uzgoja polusjenovito, sunčano
Otpornost na zimu umjereno otporna
Razmak sadnje (cm) 150
Mirisno da
Boja (cvijeta) žuta (narančasta)
U kontejneru da
Visina odrasle biljke 250 cm
Mjesto uzgoja: sunčano do polusjenovito, što toplije i zaštićeno. Tlo: propusano I bogato hranjivim tvarima, blagu kiselost dobro podnosi. Prihranjivanje: redovita prihrana gnojivom I vodom Zalijevanje: Biljka je osjetljiva na sušu zato preporučujemo redovito zalijevanje za vrijeme ljetnih mjeseci i u periodima sa manje oborina. Visina odrasle biljke: do 2,5 m Širina odrasle biljke: oko 1,5 m Listovi se otvaraju nakon cvatnje (oko ožujka), a otpadaju prije cvatnje u kasnu jesen. Lišće i cvjetovi nikada nisu zajedno na biljci. Cvijet: cvijet zvonolikog oblika podsjeća na orhideju s mirisom vanilije. Grane se mogu rezati i staviti u vazu. Vrijeme cvatnje: u periodu od prosinca do ožujka. Cvate na dvogodišnjim granama. Plod nije jestiv. Sazrijeva u toplim mjesecima. Rezidba: nakon cvatnje. Zima: otporna na zimu do -15 C, mraz može oštetiti cvijet.
Kupci su naručili i ovo
Ranije pregledano