Indijanska banana
Indijanska banana
Indijanska banana
     
Biljke su zbog svog prirodnog porjekla različite. Nisu tvornički proizvedeni predmeti te ne postoji dvije iste biljke. Molimo uzmite u obzir da su na slikama pojedini primjerci u odličnoj kondiciji kako bismo predstavili pravi izgled biljke za primjer. Svaka biljka se u određenoj mjeri razlikuje po obliku, boji, veličini i izgledu iako se radi o istoj vrsti. Sve navedeno ne utječe na kvalitetu biljke.

Indijanska banana

Asimina triloba - Broj artikla 6630381
Sadržaj paketa:1 kom
Indijanska banana koju nazivaju i Paw-paw podrjetlom je iz Sjeverne amerike. Koristili su je Indijanci za promjenu u prehrani. Zapravo nema nikakve veze sa bananom, samo struktura ploda podsjeća na bananu. Veliki listovi u jesen poprime žutu boju. Drvo nema poznate bolesti niti nametnike i može prezimiti do -25 stupnjeva. Slatko voće, zelene boje ima visoku razinu hranjivosti. Okus podsjeća na bananu, avokado i mango. Kad ju želite jesti, najbolje ju je presjeći, izvaditi veliku košticu i žlicom pojesti egzotično voće. Vrijeme sazrjevanja: kolovoz-rujan. Rodi već od 3.-4. godine. Samooprašujuća. Šaljemo mlade, ali jake sadnice u kontejneru.
39,42 € / paket

Cijene sa PDV-om (bruto) plus troškovi dostave

Vrijeme cvatnje travanj, svibanj
Mjesto uzgoja sunčano
Otpornost na zimu otporna na zimu
Razmak sadnje (cm) 200
Početak sazrijevanja ploda početkom rujna
U kontejneru da
Visina odrasle biljke 500 cm
Mjesto uzgoja: Sunčano ili polusjenovito (mlade biljke preferiraju polusjenu). Tlo: Propusno tlo bogato hranjivim tvarima. Gnojidba: Koristite gnojivo za voćke, ovisno o prirodi tla (imajte na umu količinu primjene). Zalijevanje: Uravnoteženo. Indijska banana voli vlažno tlo za sadnju, ali izbjegavajte ustajalu vodu. Cvijet: Crveno-smeđi. Cvjetovi se pojavljuju prije lišća, biljka kreće sa rastom od sredine do kraja travnja.  Vrijeme cvatnje: travanj / svibanj. Plod: Zelena kora sa krembijelom pulpom. Okusom podsjeća na banane, dinje, avokado, mango i vaniliju. Prvi put cvate nakon 4 godine, a tada će biti i prvi plod.  Vrijeme berbe: rujan / listopad. Rezdiba:  Zbog izuzetno sporog rasta tipičnog za ovu sortu, orezivanje uglavnom nije potrebno. Zima: Listopadna biljka otporna na zimu, ali se preporuča zimska zaštita sa borovim granama.  Ako uzgajate u posudi, preporučujemo posudu zamotati i staviti na zaštićeno mjesto. Prezimiti može i u svijetlom, hladnom prostoru bez grijanja.
Kupci su naručili i ovo
Ranije pregledano